Tag Archives: Southern Red-breasted Plover

Archived 2017 topics: Southern Red-breasted Plover (Charadrius obscurus): uplist to Critically Endangered?

Southern Red-breasted Plover (or Southern New Zealand Dotterel) (Charadrius obscurus) is endemic to New Zealand. Once widespread in the South Island of New Zealand, it now breeds only on inland Stewart Island/Rakiura, mainly on subalpine herb-fields or rocky areas above … Continue reading

Posted in Archive, Pacific, Waterbirds | Tagged , , | 3 Comments